Η μιμόζαΚάθε οργανισμός έχει την λεγόμενη «μιμόζα» του, δηλαδή ένα σημείο ιδιαιτέρως ευαίσθητο και ευάλωτο.

Εμένα, η δική μου μιμόζα είναι στον εγκέφαλο, αλλά όχι όπως θα υπέθεταν οι ύπουλοι φίλοι μου, δηλαδή ότι την έχω στο νου. (Οι εχθροί δείχνουν περισσότερο έλεος αφού σε καταδικάζουν μια και καλή).
Δεν την έχω στο νου, αλλά σ’ εκείνο το μέρος του εγκεφάλου όπου θρονιάζει φαρδιά-πλατιά η κόλαση της ζήλιας. Και μάλιστα εκείνο το σημείο που αφορά τη ζήλια για τις γυναίκες, που έχουν πιο σκούρη επιδερμίδα, πιο χυμώδεις καμπύλες και πιο λίγο μυαλό από μένα.

Μόλις εντοπίσω ένα τέτοιο τέρας, αποκτώ αμέσως δύο κατακκόκινα αυτιά και στο μυαλό μου έρχονται κάτι 44άρια Magnum, η μαύρη μάμπα, μαστίγια και κάτι βρεγμένες σανίδες, άλλο πράμα.
Τότε νιώθω ακόμη και τον νοητό μου εραστή ως «φαγωμένο» από το τέρας και παίζω με την ιδέα να τον μαυρίσω κι εκείνον στο ξύλο.

Αυτή λοιπόν είναι η δική μου «μιμόζα», που σημαίνει εκείνο το κομμάτι του πολύπλοκου οργανισμού μας, που αντιδρά με ιδιαίτερη ευαισθησία σε κάποια ερεθίσματα και μάλιστα αμέσως!

Σχεδόν όλοι μας «μιμοζιαζόμαστε» όσον αφορά τους σερβιτόρους και τις κομμώτριες, που δεν μας εξυπηρετούν καλά, αν και στις περισσότερες -λιγότερο επικίνδυνες- περιπτώσεις, ένα καλό μπουρμπουάρ θα έλυνε το πρόβλημα.

Αυτές, οι μιμόζες, έχουν αποκτήσει ιδιαίτερη αξία για τις φαρμακοβιομηχανίες. Διότι για όποιο πράγμα και αν διαμαρτυρηθείς σήμερα, ο γιατρός γεμάτος κατανόηση, «Όπα, νάτην! Εντοπίστηκε!», θα βρει την ανάλογη μιμόζα με το ταιριαστό φάρμακο, όπου ο ασθενής δεν θα θεραπευτεί φυσικά πάντα, αλλά θα ξεφορτωθεί πάντα ένα χρηματικό ποσό.

Στον οργανισμό πολλών κυριών ξυπνάει η μιμόζα εκείνη την στιγμή, που θα δούνε μια άλλη κυρία με ένα ακριβό δακτυλίδι, μια ακριβή γούνα, ένα φόρεμα «Κοκό», ή έναν γκόμενο με ακριβό αυτοκίνητο….
Όμως τώρα αρχίζω ήδη να γίνομαι κοινότοπη, οπότε σταματώ την -όσο να ΄ναι- ενδιαφέρουσα κουβεντούλα, πριν γίνω τελείως κάφρος.

(Μιμόζα: άνθος υπερευαίσθητο που με το παραμικρό άγγιγμα κλείνει τα πέταλά του)


Άνα Ζουμάνη

SHARE

Άνα Ζουμάνη

Welcome.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment

0 comments:

Post a Comment