Δίλλημα: Φουλάρι ή τσαρούχι;Χρόνια τώρα βλέπω τους μεγάλους μοντέρνους Έλληνες καλλιτέχνες να φοράνε το γερμανικό φουλάρι (άντε ευρωπαϊκό), σα να λένε:  Όποιος διεκδικεί την λέξη «κουλτούρα» (και ποιο μοσχάρι δεν την διεκδικεί;)... λοιπόν, όποιος διεκδικεί την λέξη «κουλτούρα», επιβάλλεται να φοράει το φουλάρι, γιατί και ο Γκαίτε το φοράει και οι Γερμανοί αναρχικοί ως και ο ευεργέτης μας ο Όθωνας, το φοράνε οι Γάλλοι διανοούμενοι, φυσικά και οι Άγγλοι ευγενείς... (ασχέτως αν το βάζανε εξ' αιτίας του χοντρού λαιμού τους).
Και βλέπε βλέπε βλέπε, επιτέλους ενέδωσα κι εγώ, που ως τότε δεν φορούσα ευρωπαϊκό φουλάρι, αλλά καμπόιελληνοαμερικανιές, καρό πουκάμισα με δερμάτινη ζώνη και με τσαρούχι ελληνικό.
Άρχισα δηλαδή να υποτάσσομαι στην κουλτούρα, ώστε να βρίσκομαι κι εγώ μόνιμα σε κατάσταση καλλιτεχνική.
 Τώρα που το συνήθισα (το φουλάρι), τώρα που έρχεται ο Βολταίρος με την ακροδεξιά και οι Γερμανοί δεν κράτησαν τις υποσχέσεις τους -αφού ποτέ δεν υποσχέθηκαν κάτι, εκτός από το να κλείσουν το "μαγαζί" Ελλάδα-  να ψάξω πάλι τα παλιά μου τα τσαρούχια και τα παλιά μου τα πουκάμισα, που τα ΄χω στο καθαριστήριο και που δεν τα ΄χω καν πληρώσει;
Ω, μεγάλε, μοντέρνε, ριζοσπάστη, ανελέητε Έλληνα καλλιτέχνη, σε ποιο δίλημμα με έχεις οδηγήσει;!


Άνα Ζουμάνηεφημεροπτερα
SHARE

Άνα Ζουμάνη

Welcome.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment

0 comments:

Post a Comment