Πρασομελέτα αλά ΕφημερόπτεραΕίχα ένα σχεδόν στεγνό λουκάνικο και δύο μαραμένα πράσα. Αντί να τα πετάξω, αποφάσισα να τα κάνω ομελέτα, εφόσον ήταν μαραμένα μεν, φαγώσιμα δέ.

Βήμα πρώτο. Κόβεις σε μικρά κομμάτια το λουκάνικο, την πανσέτα, την μπριζόλα, το ζαμπόν, οτιδήποτε κρεατικό βρεις στο ψυγείο και το τσιγαρίζεις λιγάκι σε δυνατή φωτιά. Βγάζεις τα κομμάτια στην άκρη, ρίχνεις μέσα το ψιλοκομμένο πράσο, το αλατίζεις το πιπερώνεια και το τηγανίζεις σε σιγανή φωτιά, μέχρι να αποβάλλει όλο το νερό του. Εγώ του έριξα και λίγο νερό για να βράσει, ώστε να γίνει πολύ μαλακό.
Μόλις εξατμιστεί το νερό και το πράσο αρχίζει να τσιρτσιρίζει στο λάδι του, ρίχνεις μέσα και το λουκάνικο και τα αφήνεις όλα μαζί να τηγανιστούν για ένα λεπτό περίπου.
Χτυπάς τα αυγά, τα αλατίζεις και τα ρίχνεις πάνω στην τηγανιά. Μόλις ψηθεί η μια πλευρά, γυριζεις την ομελέτα από την άλλη. Αν σου είναι δύσκολο να την γυρίσεις ολόκληρη, την κόβεις στη μέση, ή στα τέσσερα και γυρίζεις το κάθε κομμάτι ξεχωριστά.

Βουαλά, έτοιμη η πρασομελέτα, η οποία είναι νοστιμότατη και χωρίς κρέας, ή λουκάνικο, εγώ, η πολυφαγού,  τελικά το έβγαλα ούτως ή άλλως στην άκρη.
Είμαι πλατωνικός θα πει: Διατηρώ κλειδωμένες τις ζωτικές μου ενέργειες μέχρι να εμφανιστεί το ιδανικό.
Σημαίνει πως δεν υπηρετώ δουλικά την άνανδρη στιγμή. Δεν λυτρώνομαι με ανεπάρκεια. Η αδυναμία του να "περιμένω" = Δύναμη.
Αυτό ισχύει και για το φαί.


Άνα Ζουμάνηεφημεροπτερα
SHARE

Άνα Ζουμάνη

Welcome.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment

0 comments:

Post a Comment