Χθες τη νύχτα...Χθες τη νύχτα βρέθηκα σε μια περίεργη κατάσταση, σε μια κατάσταση που δεν ταίριαζε καθόλου στην «Άνα». Δεν ταίριαζε καθόλου με το «συνηθίζειν» της, δεν ταίριαζε καθόλου με το «νιώθειν» της, δεν σύναδε καθόλου με το «φοβείν» της, δεν κολλούσε γενικά με τις «αρχές» και τις «αξίες» τής «Άνας».
Μέσα στην περίεργη εκείνη κατάσταση, η «Άνα» θυμήθηκε πως, βρίσκεται πολύ μακρυά από το «σπίτι» της και πως αυτό δεν είναι δυνατόν, αφού πρίν «λίγη ώρα» μιλούσε στο σταθερό της τηλέφωνο.
Και τότε συνειδητοποίησε πως μια τέτοια κατάσταση είναι δυνατή μόνο σε μια «άλλη διάσταση», σε μια διάσταση χωρίς χώρο και χρόνο.
Και η «Άνα» γυρίζει και φανερώνει στους «συμπρωταγωνιστές» τής «περίεργης κατάστασης» πως, δεν είναι πραγματικοί, δεν είναι αληθινοί και πως απλώς την συνοδεύουν στον ύπνο της... ή στον θάνατό της... «Μη γελάτε», τους λέει, «ο Ύπνος και ο Θάνατος είναι αδέρφια, οι αρχαίοι Έλληνες το γνώριζαν...».
Μα οι συμπρωταγωνιστές γελάνε, πάντα γελάνε οι συμπρωταγωνιστές...
Και την «Άνα» δεν τη νοιάζει πια η «περίεργη κατάσταση» που βιώνει  σ' εκείνη, την άλλη διάσταση, όπου εκτοξεύεται σε χρόνο μηδέν από το ένα τοπίο στο άλλο... ξέρει πλέον πως δεν είναι αληθινή και πως το μόνο που θέλει είναι να «επιστρέψει στη ζωή», δεν θέλει να «κοιμάται», δεν θέλει να «πεθαίνει»...
Και τελικά, μετά από πολλές «περιπέτειες» και αφού πολλές φορές πίστεψε πως επέστρεψε στην αληθινή ζωή, ενώ δεν είχε επιστρέψει, τα κατάφερε.... «γύρισε πίσω» με μια δυνατή φωνή που την άκουσε και στις δύο διαστάσεις...
Το κρεβάτι ήταν στη θέση του, το τραπέζι ήταν στη θέση του... και το τηλέφωνο και το κινητό ήταν στη θέση τους... στη θέση του ήταν και ο υπολογιστής, ευτυχώς!
Και μόλις διαπίστωσε πως τώρα είναι όλα εντάξει, πως όλα ταιριάζουν με το «συνηθίζειν», το «νιώθειν», το «φοβείν», τις «αρχές» και τις «αξίες» της, η «Άνα» θυμήθηκε πως, συχνά το είπε στους «συμπρωταγωνιστές» τής «αληθινής ζωής» της πως... απλώς την συνοδεύουν στ' όνειρό της...Άνα Ζουμάνηεφημεροπτερα
SHARE

Άνα Ζουμάνη

Welcome.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment

0 comments:

Post a Comment