Ο ελεγκτήςΟ ελεγχτής καθόταν και της έλεγε:
«Αγαπητή μου, για μένα δεν υπάρχει η «πίστη της γυναίκας». Στο πρόσωπό σου διαβάζω όλα εκείνα τα αγέννητα «κέρατα» που θα φυτέψεις.
Στο πρόσωπό σου διαβάζω τα πάντα, σα να έχω μπροστά μου την επιστολή που έγραψες για τον παλιό, έμπιστο εξομολογητή σου... Μια ματιά σου μπορεί ήδη  να αποτελεί παραβίαση του κώδικα πίστης, μπορεί να είναι μοιχεία»
Και αδυσώπητα, σαν ένας κακός μάγος, ανακοίνωσε στην πιστή γυναίκα ότι θα μπορούσε να ενδώσει στον κάθε άντρα, έστω και ασυνείδητα, εξ' αιτίας μιας «νευρικής υστερίας», δηλαδή λόγω έλλειψης πειθαρχίας σε όλους τους πειρασμούς αυτής της δύσκολης και πολύπλοκης ύπαρξης.
Με αυτόν τον τρόπο την βασάνιζε, διότι χωρίς -φυσικά- να το προδώσει  στον άντρα της, ήταν μάρτυρας των μυστικών της αμαρτιών που ήταν στο εμβρυακό, συνεπώς στο πιο  επικίνδυνό τους στάδιο.
Και ένα καλοκαιρινό βράδυ, μέσα στον καύσωνα, εκείνη καθόταν στην ταβέρνα με ένα γκρίζο πέπλο που έκρυβε το πρόσωπό της. 'Εγινε θέμα συζήτησης, ακόμα και ο άντρας της διασκέδαζε, αν και καλοπροαίρετα.
Και τότε είπε ο βασανιστής της -που την αγαπούσε ατέλειωτα και απελπισμένα: «Τώρα βλέπω  καλύτερα τα συναισθήματά  σου που κρύβονται πίσω από το πέπλο σου.... γιατί το φοράς άλλωστε μέσα σε τόση ζέστη;»
Τότε εκείνη, πέταξε απελπισμένη το πέπλο της και για πρώτη φορά στη ζωή της τού έριξε ένα παιδικό-ικετευτικό βλέμμα....και εκείνος την άφησε επιτέλους στη μοίρα της.


Άνα Ζουμάνη
εφημεροπτεραSHARE

Άνα Ζουμάνη

Welcome.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment

0 comments:

Post a Comment