Το νησί Αγία Μαρίνα
Όταν της ανακοίνωσε ο γιατρός πως στέκεται μπροστά στις πύλες μιας σκοτεινής αρρώστιας, εκείνη είπε: «Πω, πω, πω, δεν θα το επιτέψουμε αυτό στα είκοσί μας!».
Και έτρεξε το νησί Αγία Μαρίνα, και ξάπλωνε στο ήσυχο νησί ολομόναχη, με τα αποθηκευμένα τρόφιμά της, από το πρωί στις 7 ως το βράδυ και μετά άνοιγε ολόγυμνη τα χέρια για να λάβει την θεραπευτική δύναμη της φύσης.
Καθημερινά, επί μισή ώρα, άλοιφε το σώμα της με μινθόλη και έπινε πέντε ωμούς κρόκους αυγού. Επιπλέον έτρωγε δυνατό ζωμό κρέατος και έτρωγε ψάρια σε μεγάλες ποσότητες.
Όταν έγινε καλά, την κατέλαβε η φιλοδοξία και η χαρά της ζωής. Ως εκ τούτου δεσμεύτηκε με συμβόλαιο σ' ένα μικρό χορευτικό θίασο.
Ο πρώτος της ρόλος ήταν η Μαρκησία Μαμπόρδ ντε Σολέι.
Βασικά δεν ήξερε καθόλου τι να το κάνει όλο αυτό, όταν ένας νέος άντρας της έστειλε την κάρτα του στο καμαρίνι της.
Θαρραλέα είχε ξεφύγει από τον θάνατο και τώρα διαπίστωνε πως η ζωή δεν το άξιζε να έχει προσπαθήσει τόσο.
Είχε νικήσει τον κίνδυνο «θάνατο» - και τώρα ερχόταν ένας μεγαλύτερος κίνδυνος, η «ζωή».  Απ΄ αυτήν δεν μπορούσες να ξεφύγεις με ηλιοθεραπεία, κρόκους, μινθόλη και ζωμούς.
Αργότερα γνώρισε συμπτωματικά τον Ποιητή Μισογύνη και δεν καταλάβαινε καθόλου τι ήταν αυτό που έκανε τον «ποιητή». Γράφει βιβλία, είναι ποιητής, ε καί;
Όμως μια μέρα εκείνος της είπε: «Πως τα πέρασες στο νησί Αγία Μαρίνα; Ξάπλωνες εκεί, παραδομένη στο Θεό και περίμενες την θεραπεία από το λιβάδι, το δάσος, τον ήλιο, τη βροχή....»
Και κάποιος πετάχτηκε και της είπε: «Ούυυφ! Σταμάτα πια να μας πρήζεις με την βαρετή Αγία Μαρίνα. Δόξα τω θεώ, τώρα είσαι εδώ».
Τότε εκείνη κοίταξε ικετευτικά τον ποιητή και βρήκε μια ματιά γεμάτη κατανόηση και βοήθεια.
Και τότε κατάλαβε τι κάνει τον ποιητή...Άνα Ζουμάνηεφημεροπτερα
SHARE

Άνα Ζουμάνη

Welcome.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment

0 comments:

Post a Comment