Θρησκεία

Εκείνη ένιωθε: «Θέλω να ζω για τον ιερό εγκέφαλο του άντρα, που θα φέρει επιτέλους την ειρήνη στον κόσμο μετά από αιώνες χάους, που θα φέρει φως στο σκοτάδι και τάξη στην σύγχιση.
Θέλω, ως εκ τούτου, η κάθε μου κίνηση να τον χαροποιεί, να τον διατηρώ ευτυχισμένο και δουλευτάρη και φιλικό προς τους ανθρώπους, η ανάσα μου, τα στήθια μου, το άρωμα των μαλλιών μου και ό,τι άλλο έχω. 
Δύναμη και χαρά θέλω να του δώσω, για να εκπληρώσει την αποστολή του, να λυτρώσει τον κόσμο από τα ψέματά του. 
Με το σώμα μου, αυτό το σκόπιμο δώρο του θεού, θέλω να τον κάνω πλούσιο.. και πιο πλούσιο, διότι γι' αυτό το έλαβα αυτό το σώμα, για να κάνω από τον άνθρωπο-άντρα, ένα θεϊκό όν.
Ο Δημιουργός με επινόησε, ιδιοφυώς, ως το εργαλείο που θα ανυψώσει τον άντρα καθ' ομοίωσή του. Όπως ο ήλιος για τα λουλούδια, έτσι θέλω να είμαι για εκείνον, όπως το οξυγόνο για το πνευμόνι, όπως ο ύπνος για τον εξαντλημένο. Μια ευεργέτιδα. 
Όπως η ερωμένη του Blondin νύχτα μέρα φρόντιζε να περνάει ο εραστής της ασφαλής τον Νιαγάρα πάνω στο τεντωμένο σχοινί. Όπως όταν ο διανοούμενος βρίσκει τον σκοπό του. Ο ποιητής το ποίημά του. 
Έτσι το είχε ονειρευτεί, από τότε... στο παρθενικό της κρεβάτι, στο παιδικό της δωμάτιο.
Όμως αργότερα συνειδητοποίησε πως οι γυναίκες άλλα σχέδια είχαν για τον άντρα. 
Και σκέφτηκε: «Μα γιατί, γιατί θέλουν να τον ταπεινώσουν και δεν θέλουν να τον ανυψώσουν;»
Και μια μέρα η Κυρία Δ. είπε στην κλαίγουσα: «Πρέπει να τον κάνεις να ζηλέψει, αγαπητή, πίστεψέ με. Το μυαλό του πρέπει να γίνεις κιμάς από απελπισία. Πρέπει να αποβλακωθεί και να αρχίσει να τρέχει σαν παλαβό, όπως η από την φωτιά του κεριου καμένη  μύγα. Πίστεψέ με, δεν πρέπει να τον αφήσεις να βρει τον εαυτό του»
Και εκείνη το πίστεψε. Όμως ήταν τόσο ταγμένη στην αποστολή της, που δεν μπορούσε να της επιτρέψει να εξασθενήσει προς δικό της όφελος. 
Και έτσι, με κλάμα και κακό, παρέδωσε τον άντρα στις γυναίκες, που είχαν λιγότερη θρησκεία μέσα τους. 


Άνα Ζουμάνη
εφημεροπτεραSHARE

Άνα Ζουμάνη

Welcome.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment

0 comments:

Post a Comment