«Ορμείν και πιέζειν»


Παντού και πάντα υπάρχουν οι «ορμητικοί και πιεστικοί» άνθρωποι.

Είναι άνθρωποι οι οποίοι έπιασαν στα δόντια τους ένα μικρό κομματάκι αλήθειας -όσον αφορά την δική τους, μάλλον ασήμαντη ζωή, ή όσον αφορά το «κοινό καλό»- το δαγκώνουν και πλέον δεν το αφήνουν μέχρι να πεθάνουν.

Ειδικά μεταξύ των ποιητών υπήρχαν πολλοί τέτοιοι. Όσο ζούσαν έλειπε η επιτυχία, όμως αργότερα αποκτούν μια υστεροφημία που εξηγεί μερικά πράγματα, δεν βοηθά όμως ιδιαιτέρως.

Υπάρχουν και πάρα πολλές γυναίκες που αιώνια «ορμούν και πιέζουν»... προς τα που και γιατί, δεν ξέρουν. Γι΄αυτόν που επίσης δεν το ξέρει, είναι «ενδιαφέρουσες προσωπικότητες».

Αντιθέτως εγώ λέω: ΟΡΜΑΤΕ και πιέστε όσο θέλετε, αλλά να ξέρετε για τι ακριβώς, προς τα πού, για ποιους εγωϊστικούς, ή γενικούς σκοπούς, με ποιον σαφώς καθορισμένο στόχο...

Π.χ., ο μαέστρος μπροστά στο μικρό του αναλόγιό ξέρει πολύ καλά το γιατί, για ποιον λόγο παθιάζεται, γιατί κουνάει τα χέρια του με μανία, γιατί ταρακουνάει τις βέργες του και γιατί είναι ολόκληρος μέσα στο πράγμα. Ναι, πρόκειται για τον Μπετόβεν, τον Βάγκνερ, τον Λιστ, τον Μότσαρτ.

Για εσάς (εμάς) θα έπρεπε επίσης να «πρόκειται για κάτι», ας είναι οργανικό, ψυχικό, οικονομικό, οτιδήποτε άλλο. Όμως για κάτι πρέπει, επιβάλλεται να «πρόκειται».

Αν πρόκειται για κάτι, ΟΡΜΑΤΕ!

«Ορμείν και πιέζειν» μόνο του.... τότε μην ορμάτε.Άνα ΖουμάνηεφημεροπτεραSHARE

Άνα Ζουμάνη

Welcome.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment

0 comments:

Post a Comment