Η στρουθοκάμηλος και η φιλόζωη Μιμή
Εκείνος την κάλεσε με ένα πασπαρτού για δύο πολυθρόνες στον κινηματογράφο «Γωνία 18».
Ξαφνικά σκοτείνιασε και στις ηλεκτρικές ακτίνες που φώτιζαν κατάφωρα την οθόνη, είδε το υπέρ-υπέροχο προφίλ της να ξεχωρίζει έντονα από την μαύρη υφασμάτινη  έξοδο κινδύνου.
Είδε τους -σαν από το θάνατο κυνηγημένους- μαραθωνοδρόμους στο Παρίσι.  Είδε ένα παραμύθι όπου ο άσχημος πρίγκηπας έγινε όμορφος εξ' αιτίας της πίστης της χαζής πριγκίπισσας και η χαζή πριγκίπισσα έγινε σοφή εξ' αιτίας της πίστης του άσχημου πρίγκηπα -και όχι μόνο- έγινε και πνευματώδης.  Είδε τις τρομερές και κωμικοτραγικές περιπέτειες ενός ιστιοπλόου που δεν ήξερε ιστιοπλοΐα και που παρ' όλα αυτά τα κατάφερε να αφήσει πολύ πίσω του το μαγευτικό μηχανοκίνητο σκάφος που τον ακολουθούσε.  Είδε κάτι φανταστικά ελβετικά παπούτσια.  Είδε τη Νέα Ζηλανδία.  Είδε το δράμα «Στο φως της αυγής», όπου ένας πατέρας πηγαίνει στο κυνήγι και σκοτώνει κατά λάθος τον μικρό του γιο.
Όμως πάντα κοίταζε το αγαπημένο, υπέρ-υπέροχο προφίλ που διαγραφόταν στις ηλεκτρικές ακτίνες, που πρόβαλε μυσταγωγικά από την μαύρη υφασμάτινη έξοδο κινδυνου και που ήταν σα να έλεγε: «Είδες; Ωστόσο εγώ είμαι πιο σημαντική, πιο πολύτιμη, πιο συνταρακτική από όλα τα παράξενα γεγονότα και φαινόμενα του κόσμου...»
Μόνο μια φορά εξαφανίστηκε το προφίλ, όταν σε μια φάρμα στρουθοκάμηλων στην Αυστραλία, κάποιος έπιασε μια στρουθοκάμηλο, της πέρασε μια μαύρη σακούλα στο κεφάλι και άρχισε αδίστακτα να της ξεριζώνει τα φτερά. Τότε εκείνη έκρυψε τρομαγμένη το προσωπό της με τα αριστοκρατικά της κατάλευκα χέρια.
Εκείνες τις στιγμές, εκείνος ήταν βαθιά συγκλονισμένος που δεν έβλεπε πια το προφίλ της, ενώ δύο υπέροχα φτερά στρουθοκάμηλου κρέμονταν από τον γούνινο σκούφο της πάνω στον πανέμορφο αριστερό της ώμο.
Και τότε ένιωσε: «Είθε να δείξεις την ίδια συμπόνοια που έχεις με τις στρουθοκάμηλους και σε όλους εκείνους τους άντρες που θα σε αποθεώσουν. Όμως δεν θα την έχεις».Άνα Ζουμάνη
εφημεροπτερα

SHARE

Άνα Ζουμάνη

Welcome.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image