Πώς πνίγεις «γαριδάκια»: Μεγάλες υπηρεσίες στα πιο μικρά πράγματα


 
Μπορείς να προσφέρεις στους συνανθρώπους σου τεράστιες υπηρεσίες... στα πιο μικρά πράγματα. Όμως κανείς δεν το κάνει.
Μπορείς π.χ. να πεις στην άγνωστη κυρία που κάθεται στο παγκάκι δίπλα σου: «Μαντάμ, κάθε φορά που κάθεστε στο τραπέζι, στο γραφείο, οπουδήποτε σε μια καρέκλα, σφίξτε όση ώρα αντέχετε τα κωλομέρια σας και όποιους άλλους μύες εντοπίσετε ανάμεσα στα πόδια σας -σαν όπως όταν κατουριέστε οικρτά και δεν βρίσκετε γωνιά για να κατουρήσετε-  και αυτό επεναλειμμένα και όση ώρα κάθεστε. Θα σας γίνει συνήθεια και ο κόλπος σας θα γίνει ατσάλι, δεν θα πνίγει μόνο παλαμάρια, θα πνίγει και γαριδάκια»

Ο Ποιητής Μισογύνης μια φορά, είπε σε μια γυναίκα που καθόταν δίπλα του: «Αγαπητή κυρία, μπορώ να σας προσφέρω μια σημαντικότατη υπηρεσία ζωής που πιθανώς κανείς άλλος δεν σας πρόσφερε ως σήμερα...»
«Αλήθεια; Για πείτε...»
«Ευχαρίστως. Λοιπόν, στο υπέροχα κατασκευασμένο αυτί σας έχετε ένα απαίσιο, χοντρό μαύρο μπιμπίκι. Θα μπορούσα να το αφαιρέσω με ένα τρυφερό και επιδέξιο πάτημα των δύο μου δακτύλων. Αυτό το απαίσιο μαύρο μπιμπίκι θα μπορούσε να απογοητεύσει κάποιους και να δυσκολέψει το δρόμο της ζωής σας»
Η κυρία χλώμιασε όμως σηκώθηκε και βγήκε μαζί του έξω. Εκείνος της αφαίρεσε το απαίσιο μπικίκι από το υπέροχο αυτί.
Και μετά εκείνη του είπε: «Δεν μου λέτε, κύριε, ποιος νομίζετε πως είστε με τις αυθάδειές σας; Τι σας αφορά το δικό μου το αυτί;»
«Τίποτα», είπε εκείνος και έφυγε ικανοποιημένος.


Άνα Ζουμάνηεφημεροπτερα

SHARE

Άνα Ζουμάνη

Welcome.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image