«Ξύπνιος εστίν»Το κρεβάτι σου είναι υπέροχο, ένα καταφύγιο από τους κινδύνους της ξύπνιας ζωής. Την ίδια στιγμή όμως το κρεβάτι σου είναι απειλή... δηλαδή ένα είδος προφέρετρου του θανάτου σου.
Το κρεβάτι σου προκαλεί την επιβράδυνση των δυνάμεών σου, όλα εκείνα που αντιτάσσονται στον θάνατό σου, εξασθενούν. Μόνο έξω από το κρεβάτι σου είσαι πραγματικά ανθεκτικός κόντρα στις άπειρες εχθρικές δυνάμεις της ζωής.  Στο κρεβάτι σου είναι αναπόφευκτα εκτεθειμένος στις δυνάμεις αυτές.
Το κρεβάτι προστατεύει μεν την ήδη υπάρχουσα ενέργειά σου, ταυτόχρονα όμως εμποδίζει την τροφοδότηση του οργανισμού σου με νέες, φρέσκες δυνάμεις που πηγάζουν από την πολυτάραχη ζωή της ημέρας. Αποσύρεσαι από τον χρήσιμο αγώνα.
Το κρεβάτι είναι ένα είδος προφέρετρου. Είναι ο θάνατος στη ζωή. Ένας απαλός θάνατος για τον οποίο υπάρχει μια Ανάσταση. Όμως μην ξεχνάς ενήλικε: Τα μωρά στην κούνια και οι άρρωστοι στο κρεβάτι κοιμούνται επ' αόριστον. Όμως αυτό σημαίνει απλά πως δεν είναι ικανοί ζωής, αλλιώς θα άντεχαν το «ξύπνιος εστίν».
Ο ξύπνιος άνθρωπος ζει, ο κοιμώμενος πέθανε.
Πολλές αμαρτίες μπορείς να αντικαταστήσεις με τον ύπνο... όμως αν δεν κάνεις κάποιες;
Το κρεβάτι σου είναι το προφέρετρο σου. Μόλις κοιμηθείς πεθαίνει κάτι πολύτιμο μέσα σου.Άνα Ζουμάνηεφημεροπτερα
SHARE

Άνα Ζουμάνη

Welcome.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image