Η πουτάνα, οι καλλιτέχνες και ο ιππότηςΟι δύο ψαγμένοι καλλιτέχνες καθόταν στην μικρή καφετέρια και συζητούσαν έντονα για το πόσο βίαιη είναι η εγωϊστία των συνανθρώπων μας.  Την λέξη «εγωϊστία» την έλεγαν σαν να έλεγαν: Η υπόλοιπη ανθρωπότητα λέει «εγωϊσμός».

«Τι μπούρδες είν' αυτές που μιλάτε, εσείς τις καταλαβαίνετε; Εγώ δεν καταλαβαίνω τίποτα. Ακούστε, η Κυρία μ΄ με έκανε κατάσχεση σήμερα, ακούτε; Γίνεται αυτό; Ευθαίρετη κατάσχεση με το έτσ΄ θέλω; Δεν γίνεται, έτσ' δεν είναι;», είπε η νέα κοπέλα.

«Παρακαλώ, δεν είμαστε δικηγόροι»

«Δεν είστε δικηγόροι; Κοίτα εκεί! Όλοι οι γραμματιζούμενοι πρέπει να ξέρουν ότι δεν γίνεται ευθαίρετη κατάσχεση. Τι είναι αυτό το πράμα, όλοι θέλουν να κάνουν κατάσχεση και τίποτα άλλο δεν θέλουν. Σκεφτείτε λίγο, κύριοι!»

Τώρα οι καλλιτέχνες συζητούσαν για τον υπερόπτη τον κύριο Μ., ο οποίος ήταν τόσο γεμάτος από τον εαυτό του που δεν άκουγε και δεν έβλεπε τίποτα, σαν τον φουσκωμένο διάνο στο δέντρο, ενώ δεν έχει καν την αγαμία για δικαιολογία, σαν το Τέρας από την Ωραία και το Τέρας.

Το κορίτσι άρχισε να κλαίει για την αυθαίρετη κατάσχεση εκ μέρους της Κυρίας και εξήγησε ακόμα μια φορά στους καλλιτέχνες πως αυθαίρετη κατάσχεση με το έτσι θέλω, δεν υπάρχει.

Τώρα οι κύριοι της έλεγαν πως το αποκλείουν και αυτοί και άρχισαν να την ψιλοφιλούν και να την ψιλοχουφτώνουν, αφού θεώρησαν πως αρκετά την καθησύχασαν και την παρηγόρησαν.

Εκείνη όμως δεν ήταν ακόμα έτοιμη και τώρα οι κύριοι της έλεγαν πως διάλεξε λάθος επάγγελμα, πως είναι μια Drama Queen και μ' αυτόν τον τρόπο δεν μπορεί να πείσει ούτε τον γάτο να βγει από κάτω από την σόμπα.

Το κορίτσι κοίταζε δια μέσω των κυρίων και έλεγε συνεχώς: «ευθαίρετη κατάσχεση δεν υπάρχει, δεν υπάρχει, δεν υπάρχει ευθαίρετη κατάσχεση...»

Τώρα οι κύριοι έπαιρναν μια πιο συμπονετική στάση λέγοντας: «Μα πόσα μπορεί να της χρωστάς, τόσο τραγικό είναι πια;»

Γεμάτο ελπίδα το κορίτσι απάντησε: «40 φράγκα»

Οι καλλιτέχνες: «Μα τι μπαγκατέλα! 40 φράγκα; Και γι' αυτό βαλαντώνεις; Μπορείς εύκολα να ξοφλήσεις το χρέος σου σε δόσεις»

Το κορίτσι ένιωσε: «Μπαγκέτα;  Άντε γαμηθείτε»

Οι καλλιτέχνες τώρα λογάριαζαν πως με εβδομαδιαίες δόσεις των 5 φράγκων, σε 8 βδομάδες θα είχε ξοφλήσει το χρέος της. Ή δύο μηνιαίες δόσεις των 20. Ή ακόμα καλύτερα, 1 φράγκο την ημέρα. Ναι, αυτό ήταν τέλειο.

Το κορίτσι άρχισε να κλαίει πικρά.

Οι καλλιτέχνες τσατίστηκαν, μετά βαρέθηκαν και έφυγαν.

Έξω στο δρόμο είπανε: «Άντε τώρα να συμπαρασταθείς. Λογαριάζεις το μυαλό σου κιμά και τι παίρνεις για αντάλλαγμα; Αχαριστία»

Τώρα πλησίασε ο φτωχός σερβιτόρος το κορίτσι: «Κοίτα, δεσποινίς, σήμερα στις 8 θα πάμε μαζί στον δικαστή. Αυθαίρετη κατάσχεση δεν υπάρχει, έχουμε και νόμους»

Μετά πήγανε μαζί στο σπίτι για να διευκρινίσουν τις λεπτομέρειες. Είχανε τρεις ώρες ως τις 8 και τις αξιοποίησαν καταλλήλως.

Στις 8 το πρωί είπε ο ιππότης: «Ξέρ'ς κάτι, γατόνι μου;, Καλύτερα να μην μπερδευόμαστε με τα δικαστήρια και τους δικαστές και τέτοια, η κυρία σου δεν το εννοούσε τόσο άσχημα, πολύ κατάκαρδα το πήρες, πλήρωσέ την σε δοσεις και τέλειωσε».

Το κορίτσι ήταν εξαντλημένο και λίγο πριν αποκοιμηθεί είπε: «Ευθαίρετη κατάσχεση δεν έχει, έτσ'  δεν είναι μπουμπούκο μ΄;»Άνα Ζουμάνη
εφημεροπτεραSHARE

Άνα Ζουμάνη

Welcome.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image