Ταξίδι χωρίς απογοήτευσηΥπάρχει μια πολύ φτηνή, χωρίς απογοητεύσεις ψυχαγωγία, να μελετάς τα δρομολόγια των τρένων και να επιλέγεις σχολαστικά το τρένο με το οποίο θα ταξιδέψεις..αν.
Στις 7.45 λοιπόν είσαι έτοιμη, το μαλλί στην τρίχα (γιατί το να ταξιδεύεις αχτένιστος είναι μισή διασκέδαση, τότε μπορείς να μείνεις και άπλυτος).
Στις 7.45 λοιπόν με το εξπρές για «Βάιερμπαχ» και από εκεί με την άμαξα (υπάρχουν, ναι υπάρχουν) στο ουράνια φανταστικό «Τάλχοφ».
Εκεί δεν κάνεις τίποτα προσωρινά, αφού στην πραγματικότητα είσαι ακόμα στο σπίτι σου, στο Μπόχουμ  και μελετάς τα δρομολόγια..ωπ φτάνει..εισαι λοιπόν εκεί, αναπαυτικά, μπροστά σου το δάσος, ο αχυρώνας, οι σταύλοι, η γούρνα, το ποταμάκι με τις πέστροφες, η μυρωδάτη ξύλινη καλύβα, όπου κάποτε η μαμά  με τον μπαμπά... μύρισαν τα ξύλα, και στο βάθος οι λόφοι στα χαρακώματα του Βάιερμπαχ, όπου ο μπαμπάς ήθελε να αγοράσει ένα οικόπεδο με καστανιές για να καταφύγει στην ιερή τη φύση, ενώ η μαμά έλεγε: «Κάτσε να σπουδάσουν τα παιδιά μας πρώτα, όμορφε άντρα»...
Έτσι κάθεσαι πάνω από τα δρομολόγιά σου, 7.45 ξεκινάς και ονειρεύεσαι γλυκά και χωρίς την ταλαιπωρία της πραγματικότητας και σύν τοις άλλοις γλύτωσες και 150 ευρώ.  Γιατί η κάθε μετακίνηση ακριβαίνει τη διαμονή σου.Άνα Ζουμάνηεφημεροπ
SHARE

Άνα Ζουμάνη

Welcome.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image