Ελλέβορος και ΓάλανθοςΑπό τα καφεκόκκινα κεραμίδια ρέουν γκρίζα αστραφτερά ρυάκια.
Αυτός ο σκληρός χειμώνας πρέπει να ξεπλυθεί, να διαλυθεί.
Τα λουλούδια και τα χόρτα ανυπομονούν να ανθίσουν.. όχι  μόνο τα ιδιοφυή όπως ο Ελλέβορος ο μέλας* και ο Γάλανθος* που δεν φοβούνται τον χειμερινό κρύο.
Όμως υπάρχουν και κάποια βότανα που περιμένουν το «πρώτο κάλεσμα της άνοιξης» και δεν είναι διατεθειμένα να συμβιβαστούν με το χιόνι, όπως η  γεντιανή.*
Με αυτά τα λουλούδια δεν μπορείς να κάνεις παζάρια, δεν είναι πρόθυμα να συμμαχίσουν με το κρύο και το χιόνι.  Κάποιες ηλιόλουστες μέρες εδώ και εκεί δεν μπορούν να τα αποπλανήσουν, να τα πείσουν να ανθίσουν σε όλο τους το μεγαλείο και να δείξουν την ομορφιά τους.
Θέλουν να ανθίζουν εκ του ασφαλούς.  Είναι δηλαδή οι μικροαστοί του λουλουδόκοσμου. Να μη θέλεις να "μαραθείς πρόωρα" είναι μια μικροαστική "φιλοσοφία".
Άνθρωποι που πίνουν μόνο Eau de pusemukel και ποτέ ουζάκι, είναι απορριπτέοι. Δίνουν υπερβολική σημασία στον ασήμαντο οργανισμό τους.
Φυσικά είμαι υπέρ της υγείας, όχι όμως όταν δεν είναι πολύτιμη και για τους άλλους.
Η υγεία των αχρήστων είναι άχρηστη. Ο Υποχόντριος έχει παρανοικές ιδέες όσον αφορά τη συντήρησή του.
Εμείς όμως ευχαρίστως απαλασσόμαστε  από ζωτικές δυνάμεις που δεν έχουν κάτι ουσιαστικό να μας προσφέρουν.
Προτιμούμε έναν αληθινό άρρωστο από έναν ψεύτικο υγιή.
Αυτό τυπώστε το, τοκογλύφοι της υγείας
Φρούτα που θέλουν να πέσουν, πρέπει να τα κόβουμε
Όμως αντιθέτως τα αφήνουμε εκεί πάνω και εκείνα γράφουν δράματα σε πέντε πράξεις, ή ζωγραφίζουν, γλύφουν,  χορεύουν τη λίμνη των κύκνων... και  κάνουν διάφορες   μαλακίες.


Άνα Ζουμάνη

SHARE

Άνα Ζουμάνη

Welcome.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image