Παραμονή των 17ων γενεθλίων της. Πέθανε στα 7.


Πως θα ήταν σήμερα; Πόσο ψηλή; Πόσο όμορφη;
Αυτές οι ερωτήσεις αιωρούνται πάνω κάτω στην καρδιά εκείνων που εγκατέλειψε.
Μια 17χρονη κόρη, όχι πλέον παιχνιδοκόρη - μια κόρη θα ήτανε στο σπίτι.
Και την μαμά - με την 17χρονη κόρη δίπλα της - δεν θα την κατέβαλε τόσο συχνά εκείνο το ακατανόμαστο συναίσθημα ξαφνικής εγκατάλειψης, όπως τότε στο δρόμο, όταν έχανε ξαφνικά από τα μάτια της την μικρή παρλαπιπίνα.
Σίγουρα δεν θα έκανε πλέον τόσες πλάκες στο δρόμο, φάρσες με τις οποίες τόσο της άρεσε να τρομάζει τη μαμά της. Δεν θα κρυβόταν πια τόσο επιδέξια πίσω της και δεν θα πηδούσε, γρήγορη σαν αστραπή γύρω της, ώστε να μένει αόρατη για τα ανήσυχα μάτια της μαμάς.
Και σίγουρα δεν θα εξαφανιζόταν με μιας, "πάει χάθηκε το παιδί", την ώρα που η μαμά και η θεία Λίλη είχαν για άλλη μια φορά την έντονη συζήτησή τους.
Και η πανικοβλημένη θεία Λίλη ανακαλύπτει ξαφνικά την μικρή παρλαπιπίνα.. και τρέχει στην άλλη μεριά του δρόμου, στο απέναντι πεζοδρόμιο... και η παρλαπιπίνα θυμώνει και μαλώνει με τη θεία Λίλη που την πρόδωσε και χάλασε την φάρσα που τόσο της άρεσε.
Δεν θα εξαφανιζόταν πια μέσα στην χαρούμενη παιδικότητά της,  μάλλον δεν θα τα έκανε πλέον όλα αυτά - όμως θα ήταν εκεί, με τη μαμά.  Και τώρα πέρασε σε έναν τελείως διαφορετικό δρόμο -η παρλαπιπίνα-  και η μαμά δεν μπορεί να την βρει όσο κι αν γυρίζει το κεφάλι, όσο κι αν ψάχνει.
Κρύφτηκε τόσο καλά από τα αιωνίως ανήσυχα μάτια της μητέρας της.


Άνα Ζουμάνηεφημεροπτερα
SHARE

Άνα Ζουμάνη

Welcome.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image