Φλαμουριές και κουραφέξαλα«Δε μου λες, αυτής της Άνας - ενδιαφέρουσα μορφή, δεν λέω, ξεχωριστή, για να μην τα ισοπεδώσω όλα - θα της στείλω της καημένης 500 ευρώ με την πρώτη ευκαιρία, όμορφα πακεταρισμένα.
Όμως πες μου, γιατί δεν τοποθετείται πιο στερεά, πιο προσγειωμένα, με όλα αυτά τα αναμφισβήτητα ταλέντα που νομίζει ότι έχει; Να παίρνει μυτιές από εδώ και από εκεί, τι θα της δώσει αυτό στη διάρκεια;
Η γυναικεία ψυχή, η αντρική ψυχή, μας έπρηξε. Ποιος της είπε ότι έχουμε ψυχή; Την είδε πουθενά να ψωνίζει;
Να τις ξυπνήσουμε τις ψυχές μας, λέει. Γιατί να τις ξυπνήσουμε; Για να έχουν και αυτές απαιτήσεις; Δε μας φτάνουν οι υπόλοιπες απαιτήσεις που πολεμάμε καθημερινά να ικανοποιήσουμε, ανεπιτυχώς; Να πηγαίνουμε από πάνω να θαυμάζουμε δέντρα και να μυρίζουμε φλαμουριές; Φλαμουριές και κουραφέξαλα.  Εντάξει, μυρίζουν όμορφα, δεν είπα κάτι, αλλά τι σχέση έχει αυτό με την ευτυχία;
Να κάτσει να δουλέψει, τα όνειρα είναι για τη νύχτα, όταν δεν ενοχλούν. Όμως τα ημερόνειρα; Φυσικά... ναι, ναι, ξέρω... ποίηση... μήπως νομίζει πως είναι και ποιήτρια; Έχει γούστο!
Τέσπα, θα της στείλω 500 ευρώ σε διακριτική τρυφερή μορφή. Με αυτά τα κοριτσάκια δεν μπορείς ούτως ή άλλως ούτε να συζητήσεις, ούτε να μαλώσεις, μόνο να τα λυπηθείς μπορείς που δεν μπορούν να προσασμοστούν στην πραγματικότητα, να δουν τη ζωή όπως είναι.
Εντάξει, ίσως να έχει κάποιο ταλεντάκι, όμως ας έρθει πίσω στα πενήντα, ή τα εξήντα, όταν θα έχει μάθει τι θα πει ζωή.
Και ούτε στους άντρες μπορεί να έχει στ΄αλήθεια πέραση, το κακόμοιρο, εδώ που τα λέμε, γιατί εκείνοι είναι επιδέξιοι γνώστες της ζωής.
Θα της στείλω 500 ευρώ»


Άνα Ζουμάνηεφημεροπτερα
SHARE

Άνα Ζουμάνη

Welcome.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image