Οι ΚαρδιοκατακτητέςΤα καμάκια που μοιάζουν με ταυρομάχο, ή με καμπόι, ή με τον Δον Κιχώτη, ή με Γάλλο ιππότη, εξαιτίας του ελέους της μύτης τους, ή της τσέπης τους, παρουσιάζονται νωχελικά, με αυτοπεποίθηση. Συχνά  κάθονται με την πλάτη προς τη γυναίκα και κάποιες φορές μάλιστα δηλώνουν πως "δεν αξίζει ο κόπος να ασχοληθούν", προτιμούν να διαβάσουν ένα "καλό βιβλίο" με την ησυχία τους.
Αν έχεις ωραία μύτη, μπορείς να το ρισκάρεις, φυσικά.
Όμως οι Κουασιμόδοι, οι αδικημένοι εμφανησιακά, πρέπει να ακολουθούν άλλη μέθοδο.
Να μεταφέρουν πακέτα, να διορθώνουν υπολογιστές, να κουβαλούν στις μετακομίσεις, να παίζουν τον προσωπικό οδηγό, είναι οι αποστολές τους.
Και με αυτόν τον τρόπο μπορείς να έχεις επιτυχίες, αφού οι θυσίες δεν είναι μεγάλο θέμα για τους θυσιομανείς.
Έτσι, οι φτωχές γυναίκες είναι περικυκλωμένες από μια  σκόπιμη ρουτίνα, όπως κάποτε τα ιταλικά ωδικά πουλιά από ένα λεπτό δίχτυ.
Μερικές φορές βγαίνει και ένα πουλάκι από το αβγό, αγνοώντας τον δίχτυ.
Στην συγκεκριμένη κοινωνία των κατακτητών ξεχωρίζει πρώτα πρώτα ο "ψυχικός μαχαιροβγάλτης". Εκείνος καρφώνει απ' ευθείας την τ ι μ ή, την φ ή μ η, την ε υ τ υ χ ί α,  δεν τον ενοχλούν λίγοι μήνες γυναικείας περιφρόνησης. Η περιφρόνηση αυτή είναι τα "επαγγελματικά του έξοδα".
Κάποιος μπήκε ώρα 2 τη νύχτα στο δωμάτιό της: «Σε κάθε περίπτωση θα πως πως εσύ με κάλεσες», της είπε, «άρα ό,τι και να γίνει τώρα, δεν θα παίξει ρόλο..»

Ω!
Άνα Ζουμάνη


SHARE

Άνα Ζουμάνη

Welcome.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image