Κιμάς για μακαρόνια και άλλα, χωρίς ντομάτα. Ακτιβιστική συνταγή


«Το λιγότερο είναι περισσότερο» είπε ο ακροβάτης του πολιτισμού και αμέσως μείωσε το φαγητό του στο μισό.



Χρειαζόμαστε μισό κιλό κιμά βοδινό και ό,τι βρουμε στο ψυγείο (σε καμιά περίπτωση λαχανοειδή, λάχανο, κουνουπίδι και τέτοια).
Εγώ βρήκα δύο κρεμύδια, μία κόκκινη πιπεριά και μια μελιτζάνα, είχα και λίγη φέτα, όπως και μαιδανό μισοξεραμένο στο ποτήρι χωρίς νερό. Δεν πειράζει.
Όποιος έχει τη δυνατότητα και δύο ευρώ παραπάνω για να αγοράζει κρέας από τον βοσκό, να το κάνει. Μία κυριακάτικη εξόρμηση στην εξοχή, μπορεί να σε οδηγήσει σε έναν βοσκό από τον οποίο μπορείς να αγοράσεις κρέας για δύο βδομάδες και να το βάλεις στην κατάψυξη. Είναι πιο νόστιμο και πάνω από όλα πιο υγιεινό.
Ας αφήσουμε την κατανάλωση του κρέατος βιομηχανίας σε εκείνους που δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν κρέας από τον βοσκό η από μία φάρμα. Αν το κάναμε αυτό όσοι έχουμε τη δυνατότητα, θα μειωνόταν αυτομάτως ο αριθμός των ζώων που ζουν μια άθλια ζωή σε κλουβιά μικρότερα του μεγέθους τους και υποφέρουν τα ανείπωτα και όμως σε όλους μας γνωστά μαρτύρια.
Όχι πως αυτό  θα ήταν λιγότερο τραγικό, είναι και θα είναι τραγικό και εξοργιστικό όσο θα υπάρχει... όμως, θα ήταν τουλάχιστον κάτι.


Τρίβεις τα κρεμμύδια, την πιπεριά και την μελιτζάνα και τα ρίχνεις όλα μαζί στο τηγάνι να τσιγαριστούν με ελαιόλαδο.





Μετά ρίχνεις τον κιμά και τον τσιγαρίζεις με τα υπόλοιπα υλικά.
Τελικά κόβεις πάνω μαιδανό και όποια άλλα αγαπάς βότανα και μπαχαρικά.
Εγώ προτιμώ το κλασικό μαύρο πιπέρι, της στιγμής τριμμένο, ρίγανη και λίγο πιπέρι κόκκινο.
Συστήνω ανεπιφύλακτα έναν μύλο πιπεριού, αν είναι δυνατόν και για το θαλασσινό αλάτι.. αισθητή η διαφορά για τους ευαίσθητους ουρανίσκους - μύλους έχουν και οι φτωχοί άνθρωποι.. δεν είναι πολυτέλεια, δεν είναι όπως όταν έχεις εκείνο το τελείως άχρηστο για την ανθρώπινη ύπαρξη  άι-ποτ, ή άι-παντ, η άι-φόουν.





Ρίχνεις νεράκι μπόλικο και αν το κρέας σου είναι βιομηχανίας, δηλαδή άνοστο, μπορεις να ρίξεις ένα-δύο κύβους ζωμό στο φαγητό. Καλύτερα είναι φυσικά να φροντίζεις να κάνεις τον ζωμό σου μόνος σου... αυτό όμως σε άλλη συνταγή.  Βάλε και λίγη ζάχαρη, ελάχιστη και αλάτι όσο χρειαστει.
Άστο να βράσει μέχρι η σάλτσα να μείνει με λίγο ζουμάκι, τράβα το τηγάνι από την φωτιά και τρίψε επάνω την φέτα, η κάποιο άλλο τυρί που τυχαίνει να έχεις ή να αγαπάς.




Είμαι ένα τίποτα. Τρώω κρέας και το μόνο που ξέρω προς το παρόν είναι πως η κακοποίηση των ζώων με κάνει δυστυχισμένη.
Θα μπορούσα να ερωτευτώ επιτόπου τον δολοφόνο ενός κρεατοβιομήχανου.

Ο Σποκ περιμένει.



Αρχή της τραγωδίας:
«Είμαι τόσο χαρούμενη που σου αρέσουν τα κεφτεδάκια μου τόσο πολύ. Μπορώ ώρες να σε κοιτάζω να τρως», είπε εκείνη.
Εκείνος δεν κοκκίνησε, δεν άλλαξε το πρόσωπό του. Συνέχισε να τρώει ήσυχος, σαν ζώο, σα να μην έγινε τίποτα, τίποτα ιερό και μυστηριώδες, δηλαδή η τρυφερότητα μιας γεμάτης καρδιάς... όχι μιας γεμάτης κοιλιάς.


Ανακατεύεις το τυρί με τον κιμά... έτοιμο!



Να συνηθίσεις κάτι που είναι πολύτιμο για τον οργανισμό σου, είναι ένδειξη ενός αδύναμου πνεύματος.
Να νιώθεις με την ίδια ένταση την αξία ενός πράγματος ξανά και ξανά, είναι ένδειξη ενός δυνατού πνεύματος.
Το μοναδικό καπέλο μου! Τα αθάνατα παπούτσια μου! Τα ανεπανάληπτα κεφτεδάκια μου! Ο υπέροχος άντρας μου!


Ε βουαλά! Με τηγανητές πατατούλες και χάλια φωτογραφία.
Αν θες φάτο με μακαρόνια, με ρυζάκι, ή απλά με ψωμάκι και σαλάτα.
Καλή όρεξη.



Θρίαμβος του να είσαι ζωντανός: ... Αυξάνομαι
Ντροπή του να υπάρχεις: ... Μένω στάσιμος. Μένω στάσιμος, μαραζώνω, μικραίνω... προετοιμασία για τα μέτρα του φέρετρου.




Δεν υπάρχει κιμάς



Άνα Ζουμάνη



SHARE

Άνα Ζουμανάκη -Εφημερόπτερα

Welcome.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image