Οι διεφθαρμένοι γερουσιαστές της ΚαισαρίναςΕίναι ποταπός και τραγικά θλιβερός ο τρόπος με τον οποίο -σήμερα το 2015- οι άντρες, συχνά ωραίοι και ευφυείς, ακόμα προσπαθούν να κατακτήσουν μια γυναίκα.  Σαν διεφθαρμένοι γερουσιαστές μπροστά στον θεότρελο Καίσαρα.
Ποτέ δεν έχουν το θάρρος να ανυψωθούν στο ηρωικό επίπεδο του παλιάτσου, τουλάχιστον, που με τρομερές αλήθειες προσπαθεί να βγάλει τον αφέντη του από την άβυσσο του εαυτού του.
Αφήνουν πάντα -δουλοπρεπώς και δειλά- την αθλιοτάτη στο έλεος των αμέτρητων ψευδαισθήσεών της για τον εαυτό της και τη ζωή και ελπίζουν μόνο, το συντομότερο δυνατό, να πάρουν ό,τι είναι να πάρουν για τον εαυτό τους.
Δεν έχουν κανένα σεβασμό από μια πιθανή εξέλιξη μέσα στην γυναίκα.
Την αφήνουν στα ύψη της απύθμενης  ματαιδοξίας της, αντί να την κατεβάσουν στο ύψος της οργανικής ταπεινότητας !;
Σε όλα λένε «ναι» και «αμήν» με την ελπίδα πως θα ενδώσουν τα αδύναμα νεύρα της.

«Σου αρέσει η φούστα που αγόρασα σήμερα, Νίκο;»

Ο παλιάτσος της βασίλισσας:
«Υψηλοτάτη, είναι η πιο άσχημη, κακόγουστη, συνηθισμένη, συμβατική φούστα που υπάρχει, ο κώλος  που προσπαθείς να κολακεύσεις φαίνεται πιο χοντρός από ποτέ. Η επιλογή σου είναι η ιδιοφυία της αθλιότητας, μεταξύ χιλιάδων ωραίων και πολύτιμων αντικειμένων, να βρίσκει το ένα και μοναδικό άσχημο και άχρηστο πράγμα.»

Προφανώς τίποτα δεν ειναι πιο δύσκολο για τον άντρα, από το να πει κάτι αρνητικό στην γυναίκα που θέλει να κατακτήσει και που πολύ αργότερα θα την ωφελούσε. Διότι οι ανταγωνιστές δουλεύουν με  αθέμιτα μέσα, φαινομενικά γρήγορα και σίγουρα, αν και ασήμαντα για το μέλλον, η ίσως καταστροφικά.
Να τα «χέσεις» με μια γυναίκα που θέλεις και αγαπάς για το καλό της, είναι μια υπόθεση  ηρωϊκής ψυχής.
Εκείνη πάντα θα προτιμήσει αυτούς που επικροτούν τα χαζά της.
Όμως γιατί βρισκόμαστε στο τσίρκο της ζωής;
Άνα Ζουμάνη


SHARE

Άνα Ζουμάνη

Welcome.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image