Ο κοσμικός ιερέαςΜια φορά και έναν καιρό ήταν δύο αδερφές που τις κακομεταχειρίζονταν και τις παραμελούσαν οι γονείς τους, επειδή είχαν στο μυαλό τους μόνο την καριέρα των πέντε αγοριών τους.
Οι δύο αδερφές όμως, η Ερμιόνη και η Μαρίνα,  ήταν πανέμορφες, τρυφερές και φινετσάτες.
Σε μια χοροεσπερίδα γνώρισαν δύο άντρες από πλούσιο σπίτι.
Οι άντρες τις φλέρταραν οιονεί και οι αδερφές  εκλάμβαναν το φλερτ ως μια ευπρόσδεκτη αντίθεση προς την κακομεταχείρηση που είχαν υποστεί στο σπίτι. Ως εκ τούτου είπαν εύκολα το ναι στους δύο άντρες που ήταν αδέρφια.
Παντρεύτηκαν, γέννησαν, έγιναν νευρικές και δύστροπες και βασάνιζαν το υπηρετικό προσωπικό τους.
Κανείς δεν τις είχε πει σε όλη τη ζωή τους τι είναι δίκαιο και τι άδικο, γι΄αυτό το λόγο θεωρούσαν πως η "τάξη του σπιτιού" ήταν το σημαντικότερο πράγμα στον κόσμο.
Κάθε μέρα στις 6 το πρωί καθαριζόταν το κόκκινο σαλόνι και η τραπεζαρία και οι αδερφές ανάγκαζαβ το καημένο το προσωπικό να δει το εγχείρημα αυτό ως αποστολή ζωής.
Κανείς δεν τις είχε πει σε όλη τη ζωή τους πως αυτό είναι παράνοια, ένα έγκλημα και όλοι υποτάσσονταν σαν σε μια αναπόφευκτη μοίρα.
Μόνο στο χώρο του προσωπικού έτρεμαν τις αδερφές και οι υπηρέτριες προειδοποιούσαν άλλα κορίτσια από την επαρχία, "μην παρουσιαστείς σ' αυτό το σπίτι, είναι φρικτό!".
Έτσι οι δύο αδερφές έγιναν ο φόβος και ο τρόμος των φτωχών κοριτσιών και κανένα δεν ήθελε να τους υπηρετεί.
"Παντρεύτηκαν χωρίς αγάπη, τι λοιπόν έμεινε σ΄αυτό το κατεστραμένο νευρικό σύστημα άλλο, από το να βασανίζουν το υπηρετικό προσωπικό;"

Μια μέρα ήρθε στο σπίτι τους ένας νέος ιερέας -ένας κοσμικός ιερέας- και τον ερωτεύτηκαν και οι δύο αδερφές.
Τώρα πλέον οι υπάλληλοι μπορούσαν να κοιμούνται ανενοχλητοι ως τις 8 και το κόκκινο σαλόνι και η τραπεζαρία έμεναν ακαθάριστα.
Η αίσθηση της "σπιτικής τάξης πέθανε" και είναι αλήθεια, το προσωπικό κοιμόταν από τις 11 ως τις 8, με ειρήνη.
Τα κορίτσια έλεγαν στα άλλα κορίτσια "το πιο καλό σπίτι για να δουλέψεις, οι κυρίες δεν ενδιαφέρονται και ο παπάς δίνει καλό φιλοδώρημα...".

Όμως μια μέρα οι θυμωνένοι σύζυγοι έδιωξαν τον "κοσμικό ιερέα" από το σπίτι και τα πράγματα έγιναν όπως παλιά.
Στις 6 το πρωί ακριβώς καθαριζόταν το κόκκινο σαλόνι και η τραπεζαρία και οι αδερφές βασάνιζαν το προσωπικό...Άνα Ζουμάνη
εφημεροπτερα

SHARE

Άνα Ζουμάνη

Welcome.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image