Η Αναδυόμενη
.... κι έτσι όπως ξάπλωσε να ξεκουραστεί, οι σκιές των κλαδιών την αιχμαλώτισαν.

Το κόκκινό της που έσταξε στο πράσινο ήταν το φιλί που ξύπνησε τον πρίγκιπα. Τα μάγια του λύθηκαν και μόλις την είδε, θέλησε να την υποτάξει. Όμως το δάσος είχε προλάβει να την ερωτευτεί. Θύμωσε. Μια μάχη ξεκίνησε γύρω από την ομορφιά της. Ένα χέρι μόνο του, σταλμένο από την Αναγέννηση, ζωγράφιζε την Αναδυόμενη του Φωτός.
Ο πρίγκιπας δεν είχε ελπίδες με όλα αυτά τα δέντρα εναντίον του κι έτσι παραδόθηκε ζητώντας μια τελευταία χάρη. Να γίνει ο θρόνος για το κορμί της. Ένας κορμός αδούλευτος. Που όμως θα κέρδιζε την αθανασία πίνοντας τα υγρά της. Αμέσως τα κλαδιά ηρέμησαν. Οι σκιές έμειναν ακίνητες. Εκτός από μία, που χάιδεψε το πόδι της και γλίστρησε μέσα της για ν' ακουστεί το πρώτο βογκητό στο δάσος, ύστερα από χιλιάδες χρόνια. Η γιορτή ξεκίνησε.
Βγαίνοντας από μέσα της ο παράξενος εραστής της, έριξε μια σταγόνα του στο κορμί της. Κι αμέσως φύτρωσε ψηλά στα πόδια της ένα βρύο. Το μοναδικό κόκκινο βρύο στη Γη ολόκληρη. Αυτή την τούφα έβαλε το χέρι σαν τελευταία πινελιά στον πίνακά του και γύρισε στην Αναγέννηση, θλιμμένο που δε μπορούσε να πάρει μέρος στη γιορτή.


Τζακ ΣκύλοςSHARE

Άνα Ζουμάνη

Welcome.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image