Δεσποινίς παρεξηγημένη

Το  Glacier Express έτρεχε σκυμμένο στην ανηφόρα, δίπλα σε λευκά χαλίκια και αδύνατα πλατάνια σε χορταρένια δαχτυλίδια με κόκκινες παπαρούνες. 
Η Δεσποινίς παρεξηγημένη με τα κόκκινα μαλλιά, την πράσινη φούστα και την λιλά μπλούζα καθόταν δίπλα στο παράθυρο.
Τo Express ανέβαινε το λόφο με τα πεύκα, κατέβαινε στα αλπικά λιβάδια -με τη μυρωδιά  αγελάδας και υγρού χορταριού-  περνούσε ανάμεσα από  σκουροπράσινα δέντρα και πλησίαζε τη λίμνη με τα καφεκόκκινα βότσαλα.
Η Δεσποινίς παρεξηγημένη  με την πράσινη φούστα και τη λιλά μπλούζα σηκώθηκε και κοίταζε απο το παράθυρο πέρα στο νερό.
Ο ήλιος έδυε όταν κάποιος φώναξε: «Αυτή είναι η λίμνη Κ.!».
«Ε... ;!», είπε η Δεσποινίς παρεξηγημένη. Ανάμεσα σ΄αυτήν, την φύση που ζωντάνευε και εκείνη -τη νεκρή στις βραδινές τις λάμψεις- δεν ήταν  η αγάπη...
Στο σιδηροδρομικό σταθμό, πάνω στα λευκά χαλίκια που απλώνονταν σαν λευκή προβιά πάνω σε πράσινη γη ήταν ένα κορίτσι με λευκό φόρεμα που μάζευε  κόκκινες παπαρούνες. 
Ξαφνικά σηκώθηκε και κοίταξε το σκυμμένο τέρας που ανέβαινε βογγώντας το λόφο με τα πεύκα,  ενώ συλλάμβανε μια δυσωδία σαν αυτήν που αφήνουν πίσω τους τα μυθικά τέρατα.  
Μετά έριξε μια ματιά στις υπέροχες καθαρές βουνοκορφές, πήγε στη βεράντα του ξενοδοχείου,  έδεσε το παχύ μπουκέτο με τις παπαρούνες στην λευκή ζώνη του και ατένιζε ήσυχα  το τοπίο.
Έβλεπε τα απλά ξύλινα κάγκελα της βεράντας, το λευκό σιωπηλό κτίριο του σταθμού, τα λευκά χαλίκια κατα μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής, τα αδύνατα πλατάνια στα τεχνητά χορταρένια δαχτυλίδια, το καφετί μονοπάτι με τις κίτρινες σημύδες, τα λιβάδια με τους μαύρους πύργους των τυφλοποντικών και την ταμπέλα «Σταθμός Π...».  
Έπειτα κοίταξε τρυφερά το μπουκέτο που κρεμόταν  από την λευκή της ζώμη και ταίριασε ακόμα μια φορά τις παπαρούνες της με τα λεπτά της χέρια. 
Ανάμεσα σ' αυτήν, την φύση που ζωντάνευε  και εκείνη -τη νεκρή στις βραδινές σκιές-  ήταν η αγάπη...Άνα Ζουμάνη(Painting by Leonor Fini)


SHARE

Άνα Ζουμάνη

Welcome.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image